Triumph Tiger 850 Sport

Triumph maakt met de Triumph Tiger 850 sport 2021 helemaal af als fantastisch jaar voor de allround rijder. Een lastig jaar tegelijkertijd. De Yamaha Tracer 9 is namelijk al een goede keuze, maar deze nieuwe Tiger 850 sport is dat net zo. Een flinke hoeveelheid instelbaarheid voor een flinke bak comfort onder het genot van een uniek motorblok roffel dankzij een T-plane krukas. Dat en nog zoveel meer.

De Triumph Tiger 850 sport en zijn driecilinder

Aan de binnenzijde van de Tiger 850’s frame tref je een 880cc driecilinder motorblok aan. Deze drie cilinders zorgen bij een toerental van 8.500 voor een vermogen van 85PK. Bij 6500 toeren gaat het maximale aantal te behalen aan koppel tekeer in het blok van 82 NM. Daarbovenop is dit geen doorsnee driecilinder motorblok. Dit blok is namelijk uitgerust met een T-plane krukas. Deze krukas zorgt niet alleen voor een relatief sterk vermogen bij weinig toeren, maar ook voor een hele bijzonder akoestiek van het motorblok.

Indrukwekkend rijwielgedeelte

Om jouw ritten comfortabel aan te laten voelen en om scherp door de bochten heen te kunnen sturen heeft Triumph Marzocchi verantwoordelijk gemaakt voor de vering van de Tiger 850 Sport. Aan de voorzijde tref je dan ook een 45mm upside-down voorvork. Aan de achterzijde tref je een Marzocchi schokbreker. De schokbreker is in preload in te stellen, terwijl de voorvork niet in te stellen valt.

Om deze iets meer dan 200 kilo wegende allrounder tot stilstand te krijgen is Brembo ingeschakeld. Aan de voorzijde tref je een dubbele 320mm remschijf met hierop zwevende twee-zuiger remklauwen van Brembo. Aan de achterzijde tref je een enkele schijf van 255mm. Ook hierop een zwevende remklauw van Brembo. Weliswaar met een enkele zuiger. Natuurlijk is zowel voor- als achter uitgerust met ABS.

Jouw Tiger 850 Sport naar wens

Een allround motorfiets is op zijn best wanneer deze naar jouw wens is gebracht. Iets wat Triumph heel goed snapt, de Triumph Tiger 850 Sport heeft dan ook de nodige snufjes om dit dan ook te bewerkstelligen. Allereerst bijvoorbeeld het zadel. Deze is te verstellen in hoogte van 810mm tot 830mm in zadelhoogte. Het stuur is in hoek af te stellen en ook het windscherm is verstelbaar.

De 850 Sport en zijn elektronica

De Tiger 850 Sport is tevens uitgerust met de nodige elektronische snufjes om niet alleen jouw ritten prettiger te maken, maar ook veiliger. Zoals al eerder gezegd is de machine uitgerust met ABS. Daarbovenop is een instelbare tractie controle ook van de partij. Schakel eenvoudig tussen een Road- en Rain rijmodus terwijl je alle informatie die je kan wensen afleest op een 5-inch groot TFT kleuren display.

2021 Triumph Tiger 850 Sport specs

Cilinderinhoud880cc
Aantal cilinders3
CilinderopstellingParallel
Maximaal vermogen85PK bij 8.500 toeren
Maximaal koppel 82NM bij 6.500 toeren
Gewicht215 Kilogram
Zithoogte810mm-830mm
Triumph Tiger 850 Sport specs – Volledige lijst

Triumph noemt deze Tiger 850 Sport graag ‘Veelzijdig’. Ik denk dat dat precies de lading dekt van deze allround motorfiets. Een goede keuze voor zowel lange ritten over uitgestrekte wegen maar ook dicht geslipte steden. Een goed alternatief op de Yamaha Tracer 7 wanneer je net iets meer vermogen en snufjes zoekt, maar ook op de Tracer 9 wanneer minder vermogen voor jou ook zat is evenals minder snufjes. Meer weten? Lees er alles over bij Triumph motoren.